Manchesters jenter tar vitenskapstak

Manchesters jenter pusher vitenskap

Jenter har lenge vært minst like flinke som gutta i naturfag både i Norge og i Storbritannia, men her står det dårligere til når man kommer på universitetsnivå og ut i arbeidslivet. Bare 16 prosent av de som studerer datateknikk er jenter, for eksempel – et fag som blir viktigere og viktigere for hele samfunnet. Men nå har en gjeng jenter i Manchester selv tatt tak for å øke andelen av kvinnelige vitenskapsfolk i Storbritannia. Hør min reportasje for EKKO på NRK P2 her:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>